Pages

Sunday, 17 March 2013

Hokkaido Chiffon Cupcakes

Request daripada one of my ofismate..suruh try buat kek ni.Actually HL dah lama dok usha blog blogger lain yang dah buat kek ni.Semua memuji-muji kesedapannya.Pernah juga ternampak dijual di Tesco, tapi tak terasa lak nak beli.
Kalau semua dah puji, sure sedapkan...So, hari ini dengan semangat  waja ni, HL menggodek-godek kembali mixer yang dah lama berehat. Lama dah rupanya HL tak membaking...Sibuk sangat ke????...atau penyakit M dah melanda..
Tapi yang pastinya penyakit M tu lah yang banyak sangat melekat-lekat kat semua dinding-dinding urat saraf ni.HL refer resepi ni di 2 blog blogger tersohor ni, blog lain pun ada juga.Bila asyik study saja, kejap buka blog sini, lepas tu blog yang lain lak...Hampir kesemuanya HL study.So, resepi semuanya mempunyai persamaan.
Mudahnya kan.....!!!

Bak kata blogger ini masam manis "..menggelungsur laju dianak tekak"...he!he!...memang sedap pun.Kek mungkin kek chiffon biasa saja tapi bila digandingkan dengan krim kustard yang sejuk, memang tak berhenti-henti memakannya.Sekali makan terus 5 cups, alahai!!!!...penternakan lelemak sedang bermula...macam mana ni...Sempat ke Nur Ikien nak merasanya...Kalau tak sempat kenalah buat sendiri kan!!!!....
Sesiapa yang berminat nak membuat sendiri dan makan dengan sepuas-puasnya..bolehlah refer di sini dan juga di sini.HL buat boleh dapat dalam 12 cup kecil dan 9 cup besar.Cukuplah untuk satu family 5 orang.Kalau nak dalam kuantiti banyak, doublekan adunannya.
Boleh juga dijadikan salah satu sumber pendapatan sampingan bagi yang berminat mengambil tempahan kek.
Kek ini juga mungkin agak mahal disebabkan penggunaan telur yang agak banyak di dalam adunannya.Telur kan dah semakin mahal sekarang ini...
So, resepinya HL tak note down kali ini, boleh refer di link yang HL tulis kat atas yer!!...

Selamat mencuba...!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...