Anjuran Haslynda Delights
Tarikh : 13 April 2013
Lokasi : Bertam Perdana 2, Kepala Batas,Penang
Jam : 9.00am-4.30pm
Chef Amer sedang menerangkan cara-cara memasak kepada pelajar-pelajar
Chef sedang menyiapkan bahan-bahan untuk memasak
Proses menumis bahan untuk daging kambing briyani
Blok-blok daging kambing untuk dimasak
Chef pesan...pisau kena sentiasa tajam untuk memasak...so Chef sentiasa asah pisau dia...Cantik bekas asah Chef!!!...Sebab tu hiris halia...laju je!!!!..
Assistant Chef sedang mengacau daging kambing...aromanya menusuk hidung...terus rasa lapar...
Masing-masing kusyuk mendengar penerangan Chef
Chef membancuh serbuk kari untuk dalca
Chef juga menerangkan tentang campuran serbuk kari untuk menjadikannya lebih sedap..
Chef juga menerangkan tentang campuran serbuk kari untuk menjadikannya lebih sedap..
Terima Kasih chef!!!
Penerangan tentang cara-cara memasak dalca
Chef menyediakan air bandung soda yang sangat sedap...mmg the best la!!!..tapi yang tak minum susu tu...tak dapek nak nolong..
Hidangan yang dah siap dimasak oleh Chef Amer...Dalca daging/tetel bersama sayuran..Ayam masak merah..Rojak pencur dan kambing masak briyani...
Kambing masak briyani...the best!!!...
Kombinasi nasi briyani Dham yang sangat sedap from Chef Amer...anak jati Johor..
Sweet memories with Chef Amer...yang atas meja tu..bekalan untuk semua peserta yang hadir...Haslynda Delights (penganjur) yang baju hijau with tudung Fareeda polkadot...berdiri kiri sekali...
Terima Kasih banyak-banyak Lynda...
Untuk sesiapa yang ingin mengetahui tentang kelas yang dianjurkan oleh beliau atau membeli produk-produk Haslynda Delights atau Tudung Fareeda yang anggun tu bolehlah search FB Haslynda Delights..
No comments:
Post a Comment