Pages

Tuesday, 11 September 2012

UPSR (11-13th Sept 2012)


Minggu peperiksaan dah bermula dengan UPSR dulu, dan akan diikuti dengan PMR dan SPM.Tahun ini giliran Nur Alia Maisarah dan Nurafifah, Alia akan menduduki UPSR (sedang bertarung sekarang....) dan hujung tahun ni giliran kakak pula menghadapi SPM.Yang berdebar-debar mama dia...tapi tak tunjuk pun...buat-buat relax saja.Ye lah pasal dulu-dulu pun saya dah merasai pengalaman begini..time nak peksa saja...mulalah gabra semacam.... cita-cita nak masuk asrama penuh..biasa la zaman kanak-kanak dulu tak macam sekarang.Anak-anak dulu berlumba-lumba nak yang terbaik untuk masuk asrama penuh.Anak-anak sekarang kalau disuruh ke asrama..macam-macam alasan..sebab mereka lebih seronok berada dirumah bersama ngan family.
Harap-harap Alia mampu menjawab soalan dengan tenang..(memang tenang pun pasal still boleh tengok drama TV lagi walaupun tahu esok ada peksa)...Insyaallah!!!...kejayaan bakal menjadi milik Alia kalau berusaha dengan bersungguh-sungguh. Tak kiralah dapat berapa pun sebab mama tahu Alia dah berusaha dengan bersungguh-sungguh...But hopefully 5A dalam genggaman.Insyaallah!!!...Nak jadi yang terbaik kenalah berusaha lebih...
So, untuk anak-anak diluar sana yang juga menghadapi peperiksaan hari ini dan juga untuk ibu-ibu yang mendoakan kejayaan anak-anak mereka...Insyaallah!!!!...mereka pasti tak akan mengecewakan harapan kita semua.
Selamat maju jaya untuk anak-anak sekelian dan jawab soalan dengan tenang serta sentiasa berdoa untuk yang terbaik.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...