Wednesday, 4 April 2012
Mini pavlova
Pavlova ini saya buat bersaiz kecil saja, saya rasa cara ini lebih terasa crunchynya...Lagipun ianya kurang manis dan pavlova ini juga masak sekata. paling penting senang nak makan.Kalau yang besar tu, saya kurang suka sangat so saya buat style mini...resepinya sama saja seperti yang bersaiz besar.Masukkan meringue dalam piping bag dan piping sebesar siling 50 sen.Resepinya daripada irma lagi.
Untuk whipping cream, tak perlu letak diluar untuk suhu bilik, just ambik direct from peti sejuk dan terus putar sampai dia gebu...kalau rasa lambat lagi nak makan pavlova ni, masukkan whipping cream tersebut dalam piping bag dan simpan lam freezer.Bila nak makan baru paipkan atas pavlova dan hias dengan buah yang anda suka..sebaik-baiknya buah yang masam....buah pun ambik direct from peti sejuk...makan pavlova ni macam makan ais krim..dia cair didalam mulut...memang sedaplah!!!...cuma jangan amalkan yer pasal dia manis sangat nanti kena potong kaki lak!!!...kena control sugar yang kita ambik seharian....Makan, makan juga...kesihatan kena jaga....
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment